Tot ce trebuie să știi despre ceaiul Matcha

Ce este ceaiul Matcha?

Matcha este un tip de ceai verde obținut din frunze uscate, zdrobite cu pietre de moară, până ce devin o pudră verde, solubilă în apă. Această pudră de ceai este de culoare verde deschis și se folosește la ceremonia ceaiului, în Japonia. Supranumită și „aurul verde”, băutura obținută, destul de închisă la culoare și în special tare în teina, este ușor amară, având o aromă proaspătă care amintește de vegetația umedă de pădure. Este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante și previne apariția cancerului de colon sau stomac.

Cum se prepară?

Pentru a simplifica întregul proces, Maya Coffee&Tea (vezi aici) îți pune la dispoziție, Kitul pentru ceai Matcha, un set japonez care contine bolul fabricat în Japonia,  măsura Matcha Chashaku pentru dozarea ceaiului și telul (pămătuful) de bambus Chasen, cu care se amestecă pudra de Matcha. Astfel, îți poți prepara propriul matcha spumos chiar la tine acasă sau la birou. Vă voi prezenta, mai jos, etapele împreună cu pozele explicite pentru fiecare pas.

1. Se toarnă pliculețele de pudră Matcha în bol.

 

 

 

 

 

 

2. Se toarnă apă fierbinte peste pudra Matcha.

 

 

 

 

 

 

 

3. Se amestecă totul cu chasen-ul până obții o consistență uniformă.

4. În faza finală, se poate adăuga spumă de lapte ceaiului îndulcit pentru un latte delicios. Se bea imediat!

De unde pot cumpăra acest kit?

Kitul se găsește în magazinul online Maya Coffee&Tea (click aici) la prețul de 169 lei, iar la achiziționarea acestuia beneficiezi de transport gratuit. Kanpai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *